Twitter response:

Blaumut, grup de música

Blaumut és un grup de música que es va crear a l’any 2011. L’any 2012 van publicar el seu primer disc El Turista. Aquest grup està format per cinc músics de diferents orígens i han triomfat per tota Catalunya amb més de 100 concerts. El 24 de setembre 2014 al Palau Robert van donar per tancada la seva gira i ara treballen en un nou disc.

El Vassil Lambrinov amb el violí, el Manel Pedrós a la bateria, el Manuel Krapovikas com a baixista, el Xavier de la Iglesia com a cantant, i l’Oriol Aymat amb el violoncel defineixen la seva música com a cançons d’autor amb tocs folk, pop i clàssics i alguna pinzellada electrònica.

Per Susanna Tortosa i Tudela / AMIC – Redacció

“La música és l’expressió més directa dels sentiments, els pensament i les emocions”

1.- Què creus que aporta la vostra música als vostres oients?
Vassil: La música és l’expressió més directe dels sentiments, els pensaments i les emocions. Crec que per això arriba a emocionar a la gent que ens escolta.

2.- Les cançons les escriu el Xavier, qui fa els arranjaments?
Vassil: Els arranjaments de corda els fa l’Oriol i a la producció final hi participem tots cinc.

3.- En un concert, quin moment és en el que gaudiu més?
Vassil: Hi ha moments de connexió amb el públic durant els quals una mena de màgia ens envolta. No es pot preveure, ni passa sempre, però si passa, aquell moment és molt intens i gratificant.

4.- Explica’ns com va anar l’experiència d’ El Turista Simfònic amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell el maig del 2014?
Vassil: Va ser el moment àlgid del grup. Treballar les mateixes cançons tocades tantes vegades però, en aquells concerts, arranjades pel Carlos Montfort i al costat de l’OJC va ser tot un privilegi. Vam gaudir molt en tots els sentits, tant per la frescor que va aportar el projecte a la nostra música, com per la part humana que vam compartir amb l’Orquestra de les terres de Lleida.

5.- Xavier, ets l’autor de la lletra de les cançons de Blaumut, a part d’això t’agrada també escriure prosa o poesia?
Xavier: Com a lector m’agraden ambdós gèneres per igual, però com a autor, la cosa canvia. De prosa no n’he escrit mai i et diria que potser sento més afinitat per la poesia, ja que les cançons, d’alguna manera, són poemes vestits de música i és un medi on m’hi sento força còmode.

6.- Manel, què t’agrada més fer: enginyer d’àudio o bateria?
Manel: Gaudeixo molt amb les dues coses encara que no tinguin massa a veure. Al cap i a la fi, totes dues estan relacionades amb la música. Em sento feliç de poder treballar-hi i més encara si les puc anar combinant.

7.- Vassil: Vas néixer a Bulgària, què et va portar a Barcelona?
Vassil: El meu pare era violinista i tota la família viatjàvem segons on tocava el meu pare. El 1984 ens vam instal•lar a Barcelona i només vaig marxar uns anys a acabar els estudis de violí a Alemanya. Després vaig tornar a Catalunya on continuava vivint la meva família i considero que estic completament integrat a aquest país.

8.- Oriol, si no haguessis escollit el violoncel, quin altre instrument t’hauria agradat tocar?
Oriol: Diuen que existeix un mimetisme entre l’instrument i el músic. El músic va agafant el caràcter del seu instrument i en el meu cas sento el violoncel com una part de mi mateix. Actualment m’agradaria dominar algun instrument polifònic, com el piano o la guitarra, que em serien de gran utilitat a l’hora d’estudiar partitures i desenvolupar arranjaments i tot tipus d’assajos musicals. Però mai em plantejo quin instrument tocaria enlloc del violoncel.

9.- Manuel, tu que ets argentí, com vius el procés independentista de Catalunya?
Manuel: Estic molt impressionat i admirat amb la manera de ser dels catalans tan pacífica i civilitzada en aquests moments de tensió política i em sembla una injustícia que no s’escolti la veu d’aquest poble.

10.- Esteu treballant en un nou disc. En quina fase està el projecte? Quan teniu previst que el CD estigui disponible a les botigues?
Vassil: Està força avançat, ja hem acabat les gravacions i estem en el pas previ a les mescles que és el muntatge final del disc. Encara queden coses per polir i una cosa molt important: decidir el títol i el nou single. Sortirà entre finals de febrer i principis de març.

Leave a comment