Twitter response:

Jordi Ríos, actor

Cada dilluns a la nit Jordi Rios es transforma en Carles Puyol, Johan Cruyff o Sergio Ramos en el programa satíric més vist de TV3, Crackòvia, i també fa imitacions en el seu “germà gran” televisiu, Polònia. A més a més, aquest camaleó de Vilanova i la Geltrú encara té temps per fer teatre, jugar a golf i ser el protagonista de la primera entrevista del Diari Win.

“Els actors juguem a ser gent que no som”

1. Jordi, recordes quan vas decidir que volies ser actor?

Sí, va ser als 29 anys. Jo treballava de monitor en una escola i els professors havien de fer “La llegenda de Sant Jordi” però no s’hi van veure en cor. Aleshores, quan només quedaven tres dies per la funció, van dir-me: “Rios, fes alguna cosa”. I vaig actuar davant de tota l’escola: davant de nens de 3 a 14 anys, els pares, els tiets…Allà vaig notar que potser sí que ho hauria de provar.

2. Cal estudiar moltes hores per ser actor o els actors naixeu amb un do per la interpretació?

Cal estudiar molt, no n’hi ha prou amb el do. A més, com en totes les facetes de la vida també necessites sort i la sort s’ha de buscar.

3. Quan la meva àvia veu Crackòvia acostuma a dir aquella frase de “són com nens”. Creus que és així, els actors sou com criatures?

Suposo que sí. A més, en anglès “Actuar” és “Play” que vol dir “Jugar”. O sigui que en el fons juguem a ser gent que no som.

4. Digues què és el millor i el pitjor de ser actor?

El millor és fer el que t’agrada. El pitjor és que és una feina especialment inestable. Enguany estem vivint una època molt fotuda però el nostre ofici sempre ha estat inestable. Hi ha un tòpic que diu que els actors o no mengem perquè no tenim feina, o no dormim perquè en tenim massa. I “Déu n’hi do” el que s’apropa a la realitat.

5. Crackòvia es va començar a emetre el setembre de 2008 i, des d’aleshores, ha tingut molt èxit entre el públic infantil i juvenil. L’humor és la millor manera de connectar amb els nens i nenes?

Jo crec que l’humor és la millor manera de connectar amb tothom. De fet amb l’humor pots trencar el gel, pots ser un cínic, pots dir coses que no t’atreveixes a dir de cara…és la millor forma d’acostar-te a la gent.

6. L’èxit de Crackòvia demostra que barrejar la informació amb el riure és una eina molt efectiva per aprendre. Sou conscients d’aquest valor pedagògic?

No sé si és un valor pedagògic, però està clar que Crackòvia i Polònia són un tipus de Telenotícies. És a dir, quan passa un esdeveniment polític o esportiu -especialment un partit del Barça -, crec que la gent està esperant la nostra reinterpretació “gamberra” dels fets.

7. Has interpretat més de 20 personatges a la televisió. Pregunta obligada: quin és el teu preferit?

No en tinc cap de preferit. M’ho passo molt bé fent el Ferran Monegal i ara també amb l’Alexis Sánchez. Amb el Puyol també he gaudit molt.

8. Tu que parles tot sovint amb el Puyol del Crackòvia, què t’ha dit de la Lliga? Creu que remuntarem?

(Riu) Estigueu tranquils, m’ha dit que sí.

9. I a l’autèntic Carles Puyol li agrada la imitació que li fas?

Molt. No només això sinó que arran de la imitació ens hem fet col·legues. Fins i tot va anunciar pel Twitter que la Queca s’havia mort! (la Queca és la mascota inseparable del Puyol de Crackòvia, una ovella)

10.  Et sembla interessant la proposta de fer un mitjà digital per al públic jove que combini informació amb els jocs interactius?

Em sembla una idea fantàstica. És molt important que els nens convisquin amb les noves tecnologies.

El Minitest

Viatge: Als Estats Units

Animal: Els meus quatre gossos

Videojoc: La saga Uncharted (videojoc d’acció sobre les peripècies del cercatresors Nathan Drake)

Esport: El golf

 

Leave a comment